Volg ons op

Sluyter Logistics en de logistiek van de mier

Logistiek lijkt soms op wroeten in een mierennest. Als je er goed naar deze diertjes kijkt, blijkt het dat wij er veel van kunnen leren. Het zoekvermogen en de zelforganisatie van de mieren zijn voor ons inspirerend geweest voor de organisatie van Sluyter Logistics. Mieren kiezen namelijk vaak routes uit die wij als niet logisch ervaren, maar die achteraf de meest effectieve oplossing blijken te zijn. En er zijn meer overeenkomsten, namelijk:

  • Mieren gebruiken feromonen(geurstoffen) om met elkaar te communiceren. Wij doen dat aan de hand van elektronica (Transport Management Systeem).
  • Zelforganisatie en real-time communicatie zijn de belangrijkste eigenschappen voor mieren en voor ons.
  • Naast het vinden van de meest efficiënte route, communiceren mieren ook constant onderling. Sluyter Logistics vrachtwagens doen dat door middel van boordcomputers.

Sluyter Logistics heeft een uitgebreide web portal (ASLAS) waar iedere verlader beschikbare informatie real-time beschikbaar heeft. Alle relevante klantinformatie kan op alle gangbare manieren (EDIFACT, XML, CSV, SMTP, WEB etc.) electronisch worden uitgewisseld en inzichtelijk worden gemaakt.
De organisatie, discipline, bedrijvigheid en constante onderlinge communicatie, doen Sluyter Logistics functioneren als een logistieke mierennest. Dat is de werkwijze van Sluyter Logistics, met dank aan de mieren.

Nieuwsgierig naar wat Sluyter Logistics voor u kan betekenen? Contact